به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بی‌بی‌سی ، مارک تواین نویسنده مشهور آمریکایی یکی از آن دسته از نویسندگانی بود که اعتقاد داشت نویسندگی یک شغل عادی شبیه همه مشاغل دیگر است و همه می‌توانند با یادگیری تکنیک‌های مربوط به آن نویسنده شوند. تواین می‌گفت: می‌توان به هرکسی یاد داد که چگونه رمان بنویسد. تواین در جایی نوشته است: هرکسی که یک داستان داشته باشد، می‌تواند نویسنده شود؛ ولی لزوماً همه داستان ندارند. بر اساس آمارهای سازمان علوم، آموزش و فرهنگ سازمان ملل، یونسکو هرساله بیش از 2میلیون کتاب داستان و مستند در سراسر جهان منتشر می‌شود و برای بسیاری از نویسندگان این کتاب‌ها فرآیند و مراحل نوشتن نیز لزوماً تغییرات فاحشی با دوران نویسندگی مارک تواین تغییری پیدا نکرده؛ ولی در سال‌های اخیر زمزمه‌هایی برای تغییر این روند شنیده می‌شود و به عبارتی صحبت‌های تواین در حال تحقق است. تکنولوژی‌های مدرن به نظر می‌رسد از زمان پیدایش خود تا حدودی به نویسندگان کمک کرده تا در شبکه‌های اجتماعی از نظرات مخاطبان و خوانندگان خود استفاده کنند و امکان گفتگوی مستقیم با آنها را پیدا کنند؛ ولی شاید هنوز ..

روایت تواین از نوشتن داستان/ آیا تکنولوژی می‌تواند به نوشتن کتاب کمک کند؟

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بی‌بی‌سی ، مارک تواین نویسنده مشهور آمریکایی یکی از آن دسته از نویسندگانی بود که اعتقاد داشت نویسندگی یک شغل عادی شبیه همه مشاغل دیگر است و همه می‌توانند با یادگیری تکنیک‌های مربوط به آن نویسنده شوند. تواین می‌گفت: می‌توان به هرکسی یاد داد که چگونه رمان بنویسد. تواین در جایی نوشته است: هرکسی که یک داستان داشته باشد، می‌تواند نویسنده شود؛ ولی لزوماً همه داستان ندارند.

بر اساس آمارهای سازمان علوم، آموزش و فرهنگ سازمان ملل، یونسکو هرساله بیش از 2میلیون کتاب داستان و مستند در سراسر جهان منتشر می‌شود و برای بسیاری از نویسندگان این کتاب‌ها فرآیند و مراحل نوشتن نیز لزوماً تغییرات فاحشی با دوران نویسندگی مارک تواین تغییری پیدا نکرده؛ ولی در سال‌های اخیر زمزمه‌هایی برای تغییر این روند شنیده می‌شود و به عبارتی صحبت‌های تواین در حال تحقق است.

تکنولوژی‌های مدرن به نظر می‌رسد از زمان پیدایش خود تا حدودی به نویسندگان کمک کرده تا در شبکه‌های اجتماعی از نظرات مخاطبان و خوانندگان خود استفاده کنند و امکان گفتگوی مستقیم با آنها را پیدا کنند؛ ولی شاید هنوز به طور مستقیم نتوانسته به نویسندگان کمک کند تا داستان بنویسند. «مایکل گرین» نویسنده و دانشمند آمریکایی تا حدودی این نظریه را جامه عمل پوشانده و با ابداع نرم‌افزاری سعی کرده به افراد کمک کند تا داستان خود را بنویسند.

گرین محقق و دکترای علوم کامپیوتر حالا به نویسنده‌ای تبدیل شده که می‌تواند رمان 500صفحه‌ای بنویسد. او با اختراع این نرم افزار به نام لینیت (Lynit) سعی کرده به نویسنده‌ها کمک کند تا از تکنولوژی برای نوشتن داستان خود کمک بگیرند. این اپلیکیشن به‌صورت رایگان در دسترس همه قرار دارد و امکاناتی دارد که نویسنده طرح داستان و شخصیت‌های آن را بتوانند با استفاده از ابزارهای این نرم‌افزار کنار هم گذاشته و بتوانند سیر داستان را دنبال کنند.

لینیت ممکن است به همه انسان‌های روی زمین کمک کند تا داستان خود را بدون ترس بنویسند؛ ولی فعلاً که بسیاری از نویسندگان معاصر از آن رضایت دارند و باید گفت که تکنولوژی می‌تواند به نوشتن کمک کند. گرین می‌گوید بسیاری از رمان‌نویس‌ها کارشان را چند ایده کلی شروع می‌کنند و در ادامه شخصیت‌ها و جزئیات داستان را به ایده اولیه اضافه می‌کنند؛ ولی با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانند همه جزئیات را کنار هم چیده و به‌راحتی داستان و روابط شخصیت‌ها را دنبال کنند.

گرین اعتقاد دارد نوشتن هرچند به خلاقیت و استعداد شخصی نویسندگان بستگی دارد؛ اما با استفاده از تکنولوژی و ابزارهای مربوط به آن می‌‌توان راحت‌تر از گذشته داستان نوشت و حداقل اینکه مردم عادی دیگر قادر خواهند بود داستان‌ها و روایت‌های شخصی زندگی خود را روی کاغذ بیاورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *